Lampaan monet mahdollisuudet

Lammas on erittäin murea liha, jonka suosio kotimaassa on noussut jatkuvasti. Sen hyödyntämisessä on monenlaisia mahdollisuuksia, joita esittelemme tässä artikkelissa seuraavaksi. Lampaasta innostuneiden kannalta onkin erinomainen asia, että sen suosio on viime vuosien aikana noussut todella kovasti. Tämä näkyy myös tilamyynnissä, sillä sen kasvattaminen yleistyy jatkuvalla vauhdilla. Tämän asian ansiosta on mahdollista, että kuluttaja pystyy nauttimaan hyvästä hyvällä omallatunnolla, sillä hän on tukenut kotimaista tuottajaa.

Marinoi hyvin

Lampaan monet mahdollisuudetTärkeä asia lammasta valmistaessa on kiinnittää huomiota marinointiin. Sen avustuksella voi muuttaa makua todella merkittävästi. Monien mielestä lampaan ominaismaku muistuttaa lähinnä villasukkaa, jos sitä ei tee huolellisesti. Tämän asian takia onkin erittäin tärkeää, että maukkaat ja hyvin valmistetut marinadit mietitään huolella heti valmistusprosessin aluksi.

Erinomaisia makuyhdistelmiä lampaan kanssa ovat esimerkiksi hunaja sekä timjami. Tällä tavalla mausta tulee hieman metsäisen makea. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on valkosipuli, joka tuo mielenkiintoisen ja aromikkaan vivahteen voimakkaalle lihalle.

Lammas valmistuu padassa

Perinteisin tapa lampaan valmistumiseen on laittaa se suureen valurautapataan. Liha saa erinomaisen maun, kun sen kanssa yhdistää mitä erilaisempia kasviksia – joukkoon voi laittaa esimerkiksi perunoita, porkkanoita, lanttua sekä palsternakkaa. Niiden ansiosta on myös mahdollista saada mukavaa makua sekä terveellisiä lisukkeita – juureksissa ja vihanneksissa ei juuri ole kaloreita, mikä on positiivinen asia ruokailijan kannalta. Sen sijaan niillä saa mahan helposti ja näppärästi täyteen.

Kokeile grillaamista

Lammas saa täysin uudenlaista makua, kun sen laittaa avogrillille. Hiillostunut pinta takaa, että joukkoon sekoittuu miellyttävällä tavalla uudenlainen savun aromi. Monet ovat mieltyneet juuri tähän erikoispiirteeseen, jota ei toisista ruuista saa. Tällä tavalla onkin mahdollista nauttia uskomattomista mauista sekä saada täysin uudenlaista vivahdetta, jonka maku jää pitkäksi aikaa kutkuttamaan nystyröitä.

Osta palvattu lammas

Pöydän suurimpana herkkuna voi pitää palvattua lammasta, jota on tarjolla monilla tiloilla. Sen maku on vailla vertaa ja sitä ei voi juuri verrata mihinkään muuhun makuelämykseen. Se sopiikin erinomaisesti esimerkiksi kruunaamaan joulupöydän tai täydentämään pääsiäispöydän muun tarjonnan. Maukkaan aterian jälkeen voi keskittyä muihinkin asioihin, kuten esimerkiksi katsomaan, mitä henkilökohtainen terveysvakuutus pitää sisällään.

Muista minttuhyytelö

Erinomainen vaihtoehto on käyttää lihan lisukkeena minttuhyytelö, joka on maultaan erinomaisen raikas. Se sopiikin hyvin tasapainottamaan lampaan runsasta makua. Mikäli haluat täydentää elämyksen maksimiin saakka, voit valita sen kanssa esimerkiksi perinteisen perunamuusin, jonka vieno maku ja mielenkiintoinen rakenne soveltuvat yhteen sen kanssa erinomaisesti.