{"id":11,"date":"2017-02-16T13:54:12","date_gmt":"2017-02-16T13:54:12","guid":{"rendered":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/?page_id=11"},"modified":"2020-09-18T12:51:14","modified_gmt":"2020-09-18T12:51:14","slug":"grillaaminen-sopii-kesaan","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/grillaaminen-sopii-kesaan\/","title":{"rendered":"Grillaaminen sopii kes\u00e4\u00e4n"},"content":{"rendered":"

Auringon lasku kes\u00e4m\u00f6kin rannalla, saunomisen j\u00e4lkeinen rento olo ja grillist\u00e4 kantautuva herkullinen tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. \"GrillaaminenOn kes\u00e4 ja on aika grillata! Ruoan valmistus ulkona pitk\u00e4n ja kylm\u00e4n talven j\u00e4lkeen on yksi kes\u00e4ajan suurista nautinnoista. Ruoan valmistaminen grillaamalla on hauskaa ja pienell\u00e4 vaivalla kokemattomampikin ruoanlaittaja loihtii suussa sulavia herkkuja. Grillej\u00e4kin on t\u00e4n\u00e4 p\u00e4iv\u00e4n\u00e4 tarjolla joka l\u00e4ht\u00f6\u00f6n, muutaman euron kertak\u00e4ytt\u00f6grilleist\u00e4 tuhansien eurojen kaasukeitti\u00f6ihin, joissa voi samanaikaisesti valmistaa kaikki ateriaan tarvittavat l\u00e4mpim\u00e4t ruoat. Perinteinen kolmella jalalla seisova pallogrilli alkaa jo olla historiaa. Toki pallogrillej\u00e4kin on edelleen saatavilla ja edullisina ne puolustavat kyll\u00e4 paikkaansa grillaushommissa. Sit\u00e4 paitsi perinteinen hiiligrilli antaa grillattavalle ruoalle tietynlaisen ominaismaun, jota voi olla vaikea saada esimerkiksi s\u00e4hk\u00f6k\u00e4ytt\u00f6isell\u00e4 grillill\u00e4. Perinteinen grilli on sik\u00e4li helppok\u00e4ytt\u00f6inen, ettei se vaadi mit\u00e4\u00e4n lis\u00e4laitteita, kuten esimerkiksi kaasupulloa ja n\u00e4in sen voi helposti sijoittaa haluttuun paikkaan. Grilli, hiilet, sytytysneste ja tulitikut, siin\u00e4 perussetti maukkaan grilliruoan valmistamiseen.<\/p>\n

Kaasulla nopeasti ja vaivattomasti<\/span><\/h2>\n

Kaasuk\u00e4ytt\u00f6inen grilli on syrj\u00e4ytt\u00e4m\u00e4ss\u00e4 perinteisen puuhiiligrillin ruoanlaitossa. Sen etuna on, ett\u00e4 sen k\u00e4ytt\u00f6 on nopeaa ja tarvittava grillausl\u00e4mp\u00f6tila saavutetaan l\u00e4hes heti. Sytytt\u00e4minen tapahtuu piezo-s\u00e4hk\u00f6isesti ja onnistuu aina, jos vaan kaasua on pullossa ja sytytysmekanismi kunnossa. Hiiligrilliss\u00e4h\u00e4n joutuu aina odottelemaan, ett\u00e4 hiillos on tasainen ja siin\u00e4p\u00e4 moni tekeekin virheen, kun lataavat grillattavan ruoan grilliin liian aikaisin. Pois otettaessa sitten huomataan, ett\u00e4 kas, nyth\u00e4n hiillos olisi tosi hyv\u00e4. Kaasugrillej\u00e4kin on hyvin monenlaisia, valinnan varaa on niin ulkon\u00e4\u00f6ss\u00e4 kuin vaikkapa polttimien m\u00e4\u00e4r\u00e4ss\u00e4. Usein kaasugrilleiss\u00e4 on my\u00f6s sivupolttimia, joilla voi k\u00e4tev\u00e4sti vaikkapa keitt\u00e4\u00e4 perunoita sill\u00e4 aikaa, kun grillituotos kypsyy varsinaisen grillin puolella. Kaasugrilliss\u00e4 ei my\u00f6sk\u00e4\u00e4n k\u00e4ytet\u00e4 varsinaisia hiili\u00e4, mutta joissain malleissa k\u00e4ytet\u00e4\u00e4n laavakivi\u00e4 l\u00e4mm\u00f6n tasaisen levi\u00e4misen vuoksi. Kaasugrilleiss\u00e4 on joskus my\u00f6s parilointimahdollisuus. Pihvin paisto onnistuu helposti, kun se tehd\u00e4\u00e4n tasal\u00e4mp\u00f6isell\u00e4 parilalla.<\/span><\/p>\n

Grillaamalla herkullista<\/span><\/h2>\n

Mit\u00e4 sitten voi valmistaa grillaamalla? Perinteinen makkara puolustaa varmasti aina paikkaansa, helppoutensa ja nopean kypsymisen t\u00e4hden. Pieneen n\u00e4lk\u00e4\u00e4n grillattu makkara on nopea apu. Erilaiset pihvit, porsaankylki ja vaikka porsaan lapapaisti ovat erinomaisia vaihtoehtoja grilliaterian pohjaksi. Marinoimalla tai erilaisia mausteita k\u00e4ytt\u00e4m\u00e4ll\u00e4 sek\u00e4 voitelemalla grillattavan lihan pintaa mauste-\u00f6ljyll\u00e4 grillauksen kest\u00e4ess\u00e4 saadaan maku levi\u00e4m\u00e4\u00e4n tasaisesti koko grillattavaan lihaan ja ahkeralla k\u00e4\u00e4ntelyll\u00e4 ehk\u00e4ist\u00e4\u00e4n lihan palamista. Erilaiset kasvikset voi my\u00f6s helposti grillata maistuviksi, kunhan vaan muistaa, ett\u00e4 kasvikset kypsyv\u00e4t lihaa huomattavasti nopeammin. <\/span><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Auringon lasku kes\u00e4m\u00f6kin rannalla, saunomisen j\u00e4lkeinen rento olo ja grillist\u00e4 kantautuva herkullinen tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. On kes\u00e4 ja on aika grillata! Ruoan valmistus ulkona pitk\u00e4n ja kylm\u00e4n talven j\u00e4lkeen on yksi kes\u00e4ajan suurista nautinnoista. Ruoan valmistaminen grillaamalla on hauskaa ja pienell\u00e4 vaivalla kokemattomampikin ruoanlaittaja loihtii suussa sulavia herkkuja. Grillej\u00e4kin on t\u00e4n\u00e4 p\u00e4iv\u00e4n\u00e4 tarjolla […]<\/p>\n","protected":false},"author":565,"featured_media":112,"parent":0,"menu_order":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":[],"categories":[],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/11"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/565"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/11\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":113,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/11\/revisions\/113"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/112"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.lihaexpertit.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}